Historie

Op 1 september 1955 begon naamgever C. de Wit zijn eenmansbedrijf in Ossendrecht. In de beginjaren richtte het bedrijf zich voornamelijk op het transport van landbouwproducten in de regio. Al snel kon het bedrijf zich uitbreiden met twee vrachtwagens in het wagenpark en de bijbehorende chauffeurs. Kort daarna kwam de focus van De Wit te liggen op het vervoer van stenen, in opdracht van de kalkzandsteenindustrie in Ossendrecht. Daar werd handig op ingespeeld door een auto met kraan aan te schaffen. Door de groei van het bedrijf en de ontwikkelingen in de markt verhuisde De Wit in 1973 naar ‘Het Putsmolentje’, het huidige adres. Dit zou jarenlang een van de hoofdactiviteiten zijn voor De wit Transport totdat in 2001 de fabriek in Ossendrecht werd gesloten.

Naast het vervoer van goederen ging de bv zich ook richten op de op- en overslag en distributie van goederen. Veel opdrachtgevers gaven namelijk aan behoefte te hebben aan externe opslagmogelijkheden. C. de Wit Intertransport bv wilde deze service graag aanbieden. Daarvoor werd in 1979 een loods gebouwd met een oppervlakte van 600 vierkante meter. Om deze bedrijven een goede service te kunnen bieden werd in 1987 De Wit Opslag bv opgericht. De huidige opslagcapaciteit van 12.000 vierkante meter wordt momenteel uitgebreid met de bouw van een loods van wederom 600 vierkante meter.

De naamgever gaf in 1982 het stokje door aan zijn zoon, Piet de Wit, die sindsdien het bedrijf leidt. Sinds de jaren tachtig is het bedrijf flink uitgebreid, maar de waarden punctualiteit, flexibiliteit en klantvriendelijkheid staan nog altijd hoog in het vaandel.

In augustus 2013 werden de transportactiviteiten en de ruim 45 medewerkers overgedragen aan de Heeren Groep in Roosendaal.